عرق شیرین بیان را کی بخوریم؟ عرق شیرین بیان یکی از موثرترین و بهترین عرق گیاهی برای بهبود بیماری های مختلف گوارشی، تنفسی و پوستی است. این گیاه دارویی برای درمان زخم معده، سو هاضمه، بهبود سرفه و تب مفید می باشد. تعیین بهترین زمان برای مصرف عرق شیرین بیان می تواند خواص دارویی آن را افزایش دهد. در این مقاله از سایت “نقل و حلوای قاسمی” قصد داریم با نحوه مصرف عرق شیرین بیان بیشتر آشنا شویم:
عرق شیرین بیان را کی بخوریم؟
شیرین بیان یکی از فراورده های غذایی بی نظیر برای پاکسازی معده از میکروب های مختلف است. از این ترکیب برای تولید داروهای ضد سرفه نیز استفاده می شود. برخی از عناصر این عرق گیاهی خواص ضد التهابی داشته و برای درمان زخم معده ناشی از فعالیت هلیکوباکترپیلوری موثر می باشد. همچنین ترکیبات شیرین بیان با تحریک ترشح مخاط محافظ معده میتواند از معده در برابر آسیبهای پپسین و آنزیم گوارشی قدرتمند محافظت نماید.
- افراد بزرگسال برای کاهش التهاب و درد معده می توانند روزانه 3 فنجان از عرق شیرین بیان را بعد از هر وعده غذایی میل کنند.
- مقدار مصرف عرق شیرین بیان برای کودکان روزی سه بار به میزان نصف فنجان در وسط غذا می باشد.
نحوه مصرف شیرین بیان
گیاه شیرین بیان می توانید به روش های مختلف زیر مصرف کنید:
- شربت شیرین بیان: برای تهیه آن، عرق شیرین بیان را با آب و شکر مخلوط کرده و آن را بجوشانید تا شربت غلیطی به دست آید.
- پودر شیرین بیان: شما می توانید در روز به مقدار 75 میلی گرم مصرف کنید.
- عصاره یا عرق شیرین بیان: به طور روزانه می توانید به مقدار 30 میلی گرم استفاده کنید.
- چای و دمنوش شیرین بیان: شما می توانید به میزان 50 گرم از ریشه شیرین بیان بدون پوست را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه در حالت دم بگذارید. از چای و دمنوش شیرین بیان روزانه یک فنجان میتواند استفاده شود.
مهم ترین خواص شیرین بیان چیست؟
خواص شیرین بیان فقط مرتبط با التهاب و عفونت و گلودرد نیست، بلکه مصرف آن برای لاغری و کاهش وزن نیز توصیه میشود. شیرین بیان منبع خوبی از ویتامین B1، B2، B3، B5 و ویتامین Eاست. از خواص درمانی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان آفت های دهانی
- بهبود اختلالات معده
- پاکسازی کبد
- کاهش میزان استرس
- بهبود ناراحتی های گوارشی
- افزایش سلامت قلب
- افزایش قدرت باروری در زنان
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به لاغری
- موثر برای رشد مو
- حفظ سلامت و شادابی پوست
مصرف شیرین بیان در بارداری
افراد باردار قبل از مصرف عرق شیرین بیان بایستی با پزشک متخصص خود مشورت کنند. مصرف ریشه شیرین بیان می تواند خطر زایمان زودرس را افزایش داده و بر رشد جنین تاثیر بگذارد. افرادی که فشار خون بالا یا سطح پتاسیم پایین دارند باید از مصرف آب نبات شیرین بیان و مکملهای آن به طور کامل اجتناب کنند.
ترکیبات عرق شیرین بیان چیست؟
عرق شیرین بیان سرشار از فلانوئید است. این عرق طبیعی حاوی ویتامینهای E و گروه B است. املاح معدنی پتاسیم و منیزیم به مقدار فراوان در ترکیبات عرق شیرین بیان وجود دارند. این عرق شامل آهن، کلسیم، فسفر و سلنیم هم میشود. عرق شیرین بیان بخش قابل توجهی بتاکاروتن، فنول، تیمول و اسید فرولیک دارد.