عرقیات گیاهی با خواص بی نظیری که دارند در اصل حاصل فرآیند تقطیر آب و عصاره گیاهان داروییست که امروزه به یکی از پرمصرفترین شکلهای استفاده از گیاهان تبدیل شده است. رایحه عرق های گیاهی در بعضی موارد با تحریک گیرنده های عصبی می تواند باعث آرام شدن سیستم عصبی بدن، تاثیر بر روند ساخته شدن هورمون ها، سوخت و ساز بدن، افکار و رفتارهای عاطفی و جسمانی شود. از سوی دیگر مواد تشکیل دهنده عرق های گیاهی برای بسیاری از مشکلات گوارشی و قلبی عروقی موثر واقع می شوند.
جایگاه گیاهان دارویی در کشور
در کشور عزیزمان ایران از دیرباز تا کنون برای پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها و همچنین درمان آن به شیوههای مختلف از گیاهان کمک میگرفتند. در حال حاضر، طیف وسیعی از گیاهان دارویی عرقگیری میشوند و برای التیام یا درمان امراض گوناگون مورد مصرف قرار میگیرند. از این رو، عرقیات گیاهی یکی از محبوبترین روشهای دریافت مواد مغذی موجود در گیاهان محسوب میشوند که این مواد معطر که مقدار آنها در عصاره یا روغن گیاهان شفابخش بیشتر وجود دارد با تحریک مغز و ترشح انتقالدهندههای عصبی موجب حالات روانی خاصی در انسان میشود و احساس سلامت، سرخوشی، خوشنودی و خرسندی به وجود میآورند. این بوها میتوانند استرس و تا حدودی درد را کاهش داده و موجب تعادل عاطفی شوند. از جمله عرقیات پرمصرف میتوان به گلاب، عرق نعنا، عرق بهارنارنج و عرق بیدمشک را نام برد.
متاستفانه امروزه به دلیل استفاده نادرست از مواد افزودنی، کود های شیمیایی و… ابتلا به انواع بیماری در انسان ها به صورت چشمگیری افزایش داشته و برای مقابله با این بیماری ها انسان ناچار به مصرف داروهای شیمیایی می شود و همانطور که می دانیم عوارض جانبی این نوع داروهای شیمیایی بسیار بیشتر از عوارض مثبت آنها است و این دقیقا بهترین موقعیت برای استفاده کردن از گیاهان و عرقیات دارویی است. با وجود اینکه مدت زمان تاثیرگذاری اثر مثبت گیاهان دارویی بر روی بدن زیاد است ولی بیشتر از داروهای شیمیایی می توان به آنها اعتماد کرد زیرا عوارض بسیار کمتری دارند. همچنین گیاهان دارویی می توانند از درون بیماری را تحت تاثیر قرار دهند.
رقیات طبی از پرکاربردترین اشکال مصرف گیاهان دارویی محسوب میشوند و هر یک برای خاصیت درمانی خاص خود را دارند. از جمله فواید مصرف عرقیات گیاهی میتوان به رفع مشکلات قلبی، پاکسازی کبد، از بین بردن درد معده، کاهش غلظت خون و خاصیت آرامبخشی آنها اشاره کرد. در ادامه این مقاله به خواص انواع محبوب عرقیات گیاهی اشاره میکنیم و به تاثیر آنها در بهبود سلامتی میپردازیم.
نحوه ی استفاده عرقیات گیاهی
عرقیات گیاهی دارای طبع سرد یا گرم هستند. اگر فردی از آنها بصورت متعادل مصرف کند عوارضی برای او نخواند داشت برخی عرقیات که طبع گرم خشکی دارند برای آن دسته از افراد که بدن گرم و مشکلات نظیر بیماری های پوستی مثل اگزما دارند در مقادیر بالا مناسب نیست.
انواع عرقیات گیاهی
در ایران بیش از 50 نوع عرق گیاهی وجود دارد که در این بین عرق بیدمشک، بادرنجبویه، گلاب، کاسنی از جمله محبوب ترین آنها هستند که در ادامه به خواص برخی از آنها می پردازیم.
عرق بیدمشک
بیدمشک درختچه کوچک با تاج های عریض و تنه بزرگ است این گیاه دارویی دستگاه گوارش را تقویت می کند و اشتها را افزایش می دهد؛ از خواص عرق بیدمشک می توانیم به برطرف کنندگی درد و خستگی، کمک به رفع کمبود آهن و فولیک اسید در بدن، تنظیم قند خون و یک داروی فوق العاده برای مشکلات پوستی اشاره کنیم.
عرق بادرنجبویه
گیاه بادرنجبویه که از خانواده نعناسانان است به طور طبیعی روی سیستم طبیعی اثر می گذارد و باعث ایجاد حس آرامش در فرد می شود؛ عرق بادرنجبویه خواص فراوانی دارد که در این میان می توانیم به کاهش درد و التیام سوءهاضمه، تنظیم قند خونموثر بر بیماری برونشیت مزمن و تنگی نفس اشاره کرد.
عرق نعناع
نعناع گیاهی علفی از خانواده نعناسانان است این گیاه از لحاظ ظاهر و خواص مانند گیاه پونه است با این تفاوت که برگ های نعنا بوی ملایم تر و کرک کمتری دارد. عرق نعناع را اصولا برای رفع نفخ معده و هضم غذا می شناسیم ولی خواص دیگری نظیر رفع سردرد های تنشی و میگرن،درمان گرفتگی سینوس ها، کاهش دردهای ناشی از قاعدگی و… دارد
تعداد بی شماری از عرقیات گیاهی نظیر عرق بادرنجبویه، عرق بیدمشک، گلاب، عرق هل و… را می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی نقل و حلوای قاسمی به صورت آنلاین سفارش دهید و در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.
برای بهره گیری از اطلاعات دیگر محصولات و اخبار مربوط به سایت پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.